Показ відкритого заняття для вихователів дошкільного навчального закладу з використанням здоров’язбережувальних технологій на занятті з музичної діяльності

Згідно річного плану роботи дошкільного навчального закладу на 2013 – 2014 навчальний рік 12 грудня 2013 року в музичній залі дошкільного закладу було проведено бінарне заняття вихователем Кущ Світланою Вікторівною, музичним керівником Первишовою Оленою Михайлівною з використанням здоров’язбережувальних технологій на занятті з музичної діяльності (музико технологія +аромотехнологія + сольова анімація) для дітей молодшого дошкільного віку.

Метою даного заняття було: розширити знання дітей про пору року – зиму: її ознаки, явища. Узагальнювати уявлення дітей про диких тварин(умови існування,спосіб живлення та пересування). Навчити дітей регулювати власне дихання під час вправ з трубочками, в процесі ігор з сіллю. З метою збереження здоров’я використовувати аромотехнології, сольову анімацію. Вчити виконувати образні рухи, водити хоровод.

Розвивати пам'ять, мислення, увагу, ритмічний слух, вміння рухатись ритмічно, правильно відображаючи ритм і темп музики, співати злагоджено без напруження. Виховувати турботливе ставлення до свого здоровя і до представників тваринного світу, акуратність під час роботи в пісочниці. Виховувати позитивне, емоційне переживання музики, співати злагоджено без напруження.

Вихованці другої молодшої групи «Дзвіночок» показали свої знання про основні ознаки зими, життя тварин взимку; вміння працювати в пісочниці, в ящиках з сіллю. Педагоги в процесі бінарного заняття використовували найрізноманітніші здоров’язбережувальні технології, а саме: аромотехнологія (аромат хвої нагадав малятам хвойний ліс та користь даного аромату для збереження власного здоров’я під час простудних захворювань та інше); ігри з піском та сіллю дозволили дітям регулювати власне дихання під час виконання найрізноманітніших вправ з трубочками; метод занурення допоміг дітям знайти предмети (овочі, фрукти), якими люблять ласувати дикі тварини. Під час подорожі до лісових мешканців малюки долали перешкоди при цьому рухаючись ритмічно, правильно відображаючи ритм і темп музики. В кінці заняття вихованці отримали солодкі, смачненькі сюрпризи.

/Files/images/laboratorya/SAM_0926.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0927.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0928.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0936.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0941.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0945.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0947.JPG/Files/images/laboratorya/SAM_0955.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.