Семінар-практикум в ДНЗ

13 листопада в ДНЗ відбувся семінар практикум " В.Сухомлинський у вимірі століття (філософія життя для дітей за творами В.Сухомлинського) "

Дитинство- яскрава, неповторна сторінка в житті кожної людини, а дитячий садок - це той світ, в якому дитина проживає найважливіший період свого розвитку, і від того, хто буде поряд із нею, яким буде зміст її виховання, що буде використовуватись для її розвитку, залежить не лише майбутнє дитини, а й майбутнє родини, майбутнє країни, майбутнє народу. А літературна спадщина В. Сухомлинського є незаперечною універсальною скарбницею для використання у роботі з дітьми. Вона пронизана ідеєю гуманізму, людяності, доброчинності, любові. За допомогою його художнього слова можна доторкнутися до найтонших струн дитячої душі, зародити в ній любов до прекрасного.
Упроваджуючи літературну спадщину В. Сухомлинського в освітній процес дошкільного закладу, педагог матиме ефективні результати у формуванні духовно збагаченого і розвиненого інтелектуально громадянина України. Гуманістичні ідеї В. Сухомлинського, як і всієї його педагогічної системи, виявляються вже в самому ставленні до дитини. Найперше - це повага до особистості вихованця незалежно від його віку, визнання складності його внутрішнього світу і необхідності відповідального ставлення до його долі. Все це відповідає сучасній меті виховання - створенню сприятливих умов для розвитку особистості дитини, для її самореалізації. Саме в дитинстві людина відкриває "свій порядок і своє місце в житті". Дітям подобається спостерігати, досліджувати, відкривати таємниці світу, що навколо них. В. Сухомлинський говорив: " Справжнє виховання не там, де педагог з вершин спускається на землю, а там, де він піднімається до тонких Істин Дитинства! У вихованні немає головного і другорядного, як немає головної пелюстки серед багатьох пелюсток, що творять красу квітки. Мистецтво виховання... в тому й полягає, що моральне багатство твориться взаємовідносинами, де тісно переплітаються любов і добро з суворим обов’язком і працею, з особистим прикладом".

/Files/images/1_chervnya/nova_papka_6/IMG_20181115_130152.jpg

/Files/images/1_chervnya/nova_papka_6/IMG_20181115_130226.jpg

/Files/images/1_chervnya/nova_papka_6/IMG_20181115_130244.jpg

/Files/images/1_chervnya/nova_papka_6/IMG_20181115_130904.jpg

/Files/images/1_chervnya/nova_papka_6/IMG_20181115_130914.jpg

/Files/images/1_chervnya/nova_papka_6/IMG_20181115_130919.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.