Показ відкритого заняття для слухачів курсів підвищення кваліфікації КОІПОПК "Пригоди Королеви Піщинки"

12 червня 2013 року для слухачів авторських курсів (практичних психологів, соціальних педагогів, вихователів ДНЗ) підвищення кваліфікації КОІПОПК з проблеми "Використання технік арт-терапії у роботі з дітьми різних вікових категорій" було проведено інтегроване заняття для дітей молодшого дошкільного віку з проблеми "Пригоди Королеви Піщинки".

Ігри з піском мали необмежений діапазон впливу на розвиток особистості дитини.Вихователь показала сучасні, нетрадиційні техніки у роботі дітей з піском ("дмухання" через трубочку на пісок, малювання доріжки по сухому піску пензликом; метод занурення "схову" та пошуку предметів; найрізноманітніші ігри з Королевою Піщинкою: розгладжування піску, постукування кулачками, долоньками, ліплення "пиріжків" тощо. У малюків розвивається мислення, вміння узагальнювати та робити висновки, діти здобули знання шляхом пошуку та дослідницької діяльності. В процесі ігор з піском у дітей розвиваєтьмя мовлення, адже особливу роль в грі відіграє рука. Рука, як дотиковий орган, доповнює комплекс відчуттів і робить уявлення дітей про матеріал та їх властивості повнішим.

В кінці заняття-подорожі малюки розповіли про тепле літечко і побавились у теплій водичці при цьому, виконавши завдання для розвитку фонематичного слуху та продемонстрували різні явища, які трапляються в морі ("великі хвилі нагнав вітер","море лагідне, спокійне", "пошуки золотої рибки" та інше).

По закінченню заняття діти отримали від вихователя смачненькі пиріжечки. В обговоренні даного заходу педагоги відмітили, що пісок і вода виступають важливими носіями сенсорних вражень, відчуттів, емоційно-позитивних переживань, здійснюють заспокійливий вплив на дитину, а також стимулюють поведінкову активність та спонукають малюка до гри.

/Files/images/26.JPG/Files/images/30.JPG/Files/images/31.JPG/Files/images/30.JPG/Files/images/28.JPG/Files/images/29.JPG/Files/images/32.JPG/Files/images/33.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.