Театралізована діяльність в дитячому садочку.

«Театральне мистецтво розкриває перед дитиною весь світ засобами мудрої та вічної казки, розкриває творчі здібності особистості, а найголовніше, виховує справжню людину.»

С. Русова

В рамках реалізації завдань з розвитку мовленнєво-комунікативної компетентності дошкільників та підготовки до педагогічної ради в дошкільному закладі відбувся колективний перегляд театралізованої діяльності.

У розмаїтті засобів впливу на формування особистості дитини дошкільного віку важливе місце в нашому дошкільному закладі посідає театр.Це особливий вид мистецтва, який органічно поєднує в собі художнє слово, драматичну дію, поетику, живопис, музику та літературу. Він допомагає дитині глибше пізнати себе, внутрішній світ, спонукає її до самовдосконалення, викликає естетичні почуття та емоції в ході театралізованого дійства.

Базовим компонентом дошкільної освіти (нова редакція) визначено, що театралізована діяльність є специфічним видом дитячої активності, одним із найулюбленіших видів творчості. Тому педагоги нашого закладу вбачають свої завдання в тому, щоб виявити акторські здібності кожного дошкільника і на цьому тлі створити умови для повноцінного розвитку дитини.

Так, 26 листопада 2015 року дітки І молодшої групі «Сонечко» переглянули виставу «Колобок» (пальчиковий театр), вихователь Шевченко В.В. Вже з раннього віку, ми залучаємо дітей до театрально-ігрової діяльності, починаючи з фланелеграфа, театральних та настільних ігор. Малюки із задоволенням обігрують потішки, забавлянки. 20 листопада діти та батьки переглянули виставу «Найкраще місце на Землі», акторами якого стали дошкільнята середньої логопедичної групи «Пролісок», вихователь П’ятецька А.М. Старші дошкільнята проявляють свою творчість в іграх - драматизаціях та імпровізаціях (розігрування сюжету без попередньої підготовки). Традиційно вихователі використовують різні види театрів:пальчиковий, ляльковий, магнітний,картонажний тощо.

Залучення дітей до театралізованої діяльності сприяє освоєнню світу людських почуттів, комунікативних навичок, розвитку здібності до співпереживання.

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.